Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte

Verwarmen met een lucht/lucht warmtepomp

7 januari 2021 - Airsystems.be -

Wat is het?

Een lucht/lucht warmtepomp bestaat uit één of meerdere buitenunits en verschillende binnenunits. De warmtepomp warmt de lucht op en stuwt deze door de ruimte. Dit gaat veel sneller dan je huis of kantoor verwarmen met radiatoren of vloerverwarming. Een extra voordeel: je kan de werking ook omdraaien en dus je ruimte afkoelen bij warm weer.

Wanneer is een lucht/lucht warmtepomp interressant?

 

Bij renovaties

Deze warmtepomp kan een goed alternatief zijn wanneer er geen centrale verwarming in de woning aanwezig is. Er hoeven namelijk geen cv-leidingen gelegd te worden en je bent niet afhankelijk van gas. Wanneer je zelf elektriciteit opwekt met zonnecollectoren (zonnepanelen) is de investering in een warmtepomp nóg interessanter. Nadeel: de kost van de installatie is iets hoger dan bij klassieke radiatoren.

Bij nieuwbouw

Ook in een nieuwbouwwoning of kantoor is het interessant om voor een lucht/lucht warmtepomp te kiezen. De isolatiewaarde is bij nieuwboog erg hoog wat de werking van de pomp ten goede komt. Bovendien heb je meteen airco. Erg interessant wanneer je ook investeert in zonnepanelen.

Samengevat: Wat zijn de voor-en nadelen?

Voordelen

Makkelijke installatie bij een renovatie
Geen graafwerken
Geen leidingen inslijpen
Kan ook koelen
Geen aardgas in je woning of kantoor nodig

Nadelen

Duurder in aankoop dan radiatoren
Bij voorkeur te gebruiken in goed geïsoleerde ruimten

Interesse?
Neem contact op via info@airsystems.be of het contactformulier.
Je kan natuurlijk ook steeds bellen naar +32 (0) 3 488 44 06

Vond je dit artikel interessant?
Deel het!

Air Systems
Koeltechniek

Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
Contacteer ons
UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Privacy policyCookie Policy
envelope-oclock-omap-markerphoneshare-alt linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram