Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Warmtepomp icoon

Warmtepomp

Opzoek naar luchtgekoelde of watergekoelde warmtepompen? Zoek niet verder!

Luchtgekoelde Warmtepompen

De installatie is dezelfde als die van een conventioneel splitsysteem, met een binnen- en een buitentoestel. Maar koeltechnisch wordt er een omkeerventiel voorzien, zodat het toestel in de winter – tot bij vijftien graden onder nul – warmte onttrekt aan de buitenlucht en die afgeeft aan de binnenlucht. Met één toestel verwarmt u in de winter en koelt u in de zomer. In combinatie met de nieuwste invertertechnologieën, garanderen deze warmtepompen u een hoog rendement én een substantiële energiebesparing.

De energiebesparing en de geringe meerprijs ten opzichte van een conventioneel systeem, zorgen ervoor dat dit type in driekwart van de gevallen de voorkeur geniet.

Watergekoelde Warmtepompen

Deze toestellen onttrekken warmte aan het grondwater. Er bestaan twee systemen: het ene met putboringen (open systeem), het andere met een captatienet (gesloten systeem).
Grondwater heeft een vrij constante temperatuur van tien tot twaalf graden. Dit type waterpomp heeft dan ook als voordeel, dat er tijdens de winter – ongeacht de buitentemperatuur – een vast vermogen kan worden bepaald.

Warmtepompen bieden heel wat voordelen:

 • milieuvriendelijkheid – vooral bij uitbreiding van een zonnecollector
 • een heel hoog rendement

1) De buitenunits zijn voorzien van inverter- en frequentiegestuurde compressoren.

Die leveren ook in deellast heel goede rendementen (COP) op. De gemiddelde COP ligt rond de waarde 4. Zelfs in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem (aardgasketel), presteert een warmtepomp beter.

 • geen schouw nodig
 • mogelijkheid om, mits een eenvoudige aanpassing, met hetzelfde systeem te koelen in de zomer
 • functionaliteit

2) In combinatie met een chloorbestendige warmtewisselaar, kunnen warmtepompen ook worden gebruikt voor zwembadverwarming.

 • geen lawaaihinder

3) Aangezien de snelheid van de compressor wordt aangepast, bekomt men een laag geluidsniveau en geven de buitenunits geen storend geluid – twee grote troeven ten opzichte van een conventioneel systeem.

 • laag energieverbruik

Vermits we elke compressor traag kunnen laten oplopen, doen er zich bij de opstart geen pieklasten meer voor. Zo bespaart u energie. De invertertechnologie zorgt ervoor dat op elk ogenblik alleen het gevraagde vermogen wordt geleverd. In tegenstelling tot de conventionele airconditioners, past de Inverter-regeling de compressorsnelheid aan op basis van het gevraagde koel- of verwarmingsvermogen.

Bereiken de binnentemperaturen het gewenste niveau? Dan doen de Inverter- airconditioners hun compressoren op lage snelheid werken en de gewenste temperaturen behouden. Dit vermindert uw elektriciteitskosten met ongeveer 44%. De meerprijs die u bij de aankoop betaalde, verdient u daarna dus terug door de lagere verbruikskosten.
De buitengroepen functioneren van bij -20°C tot bij + 43°C, en leveren dus altijd het gewenste vermogen. Het volledige vermogen wordt alleen maar aangesproken indien nodig. Bij lage vermogens kan er tot ongeveer 10% worden teruggeschroefd, en bij piekbelasting kan er tot 110% van het volledige vermogen worden gehaald.
Met hun brede waaier van troeven, vormen warmtepompen de verwarmingswijze bij uitstek voor de toekomst.

Warmtepomp Air Systems

Hebben we je net warm gemaakt voor een warmtepomp installatie?

Vraag hier snel je gratis vrijblijvende offerte aan!


  Ben je geïnteresseerd maar heb je toch nog vragen? Stel ze ons gerust!
  Contacteer ons nu!

  Air Systems
  Koeltechniek

  Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
  Contacteer ons
  UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
  Privacy policyCookie Policy
  envelope-omap-markerphone linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram