Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte

Je huis verkoelen zonder airco?

1 september 2020 - Airsystems.be -

Probeer het met deze tips van onze vakmannen.

Ramen open en dicht

Begin bij de basics. Als het buiten nog koel is, ‘s ochtends en ‘s nachts, zet je je ramen best open. Let er natuurlijk op dat dit veilig kan gebeuren en vergeet ook niet aan het ongedierte dat graag naar binnen vliegt. Als je ramen tegenover elkaar open zet ontstaat er een luchtstroom die je huis kan afkoelen.

Omgekeerd is het belangrijk om ramen te sluiten wanneer het buiten opwarmt. Zorg ook voor bescherming tegen de zon en sluit gordijnen of rolluiken wanneer de zon hier recht op staat.

Gebruik geen warmte-opwekkers

Niets vergeten? Vergeet je toestellen die warmte opwekken niet: lampen, stofzuigers, computers, fornuis, oven. Hoe meer van deze toestellen je gebruikt, hoe meer er warmte bijkomt in je woning. Als je het niet écht nodig hebt, wacht er dan mee tot het wat koeler is.

Ventilator

Zorg voor een aangenaam windje. Een ventilator kan de gevoelstemperatuur verbeteren. Let op want hij koelt je woning niet echt af. Wat je kan doen voor een extra frisse bries? Richt je ventilator op een cold pack of een bak met ijsblokjes.

Koel jezelf af

Begin bij jezelf. Zorg ervoor dat je jezelf niet extra verwarmt. Neem een koude douche of kies voor een slaatje in plaats van je warme maaltijd. Trek natte sokken aan, trek je dekbed uit de hoes, en draag lichte kledij. 

Nog te warm?

Het is niet altijd mogelijk om zonder hulp voor een aangename temperatuur te zorgen. Gelukkig kunnen onze experts je hierbij helpen. We kijken naar jouw situatie en bieden een gepaste oplossing om voor jouw budget ventilatie of airco te voorzien in je woning.

Of het nu gaat om wandmodellen, casettemodellen, inbouwairco of vloertoestellen. Wij geven je advies en staan je bij.

Interesse?
Neem contact op via info@airsystems.be of het contactformulier.
Je kan natuurlijk ook steeds bellen naar +32 (0) 3 488 44 06

Vond je dit artikel interessant?
Deel het!

Air Systems
Koeltechniek

Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
Contacteer ons
UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Privacy policyCookie Policy
envelope-oclock-omap-markerphoneshare-alt linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram