Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte

Realisatie Nieuw Koeltechnisch Project VLM te Brussel

23 oktober 2014 - Airsystems.be -

De VLM maakt als Extern Verzelfstandigd Agentschap (EVA) deel uit van het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid. Platteland en Mestbeleid, Mestbank en Projectrealisatie zijn de kernafdelingen van de VLM. Naast een hoofdkantoor in Brussel, heeft de VLM twee regionale afdelingen: Gent, Brugge, Leuven en Herentals

Na een volledige screening van een bestaand datacenter in Brussel is er gebleken dat de bestaande koelinstallatie enkele ernstige pijnpunten had. Er is samen met de klant besloten om een volledige nieuwe installatie te plaatsen bestaande uit klimaatkasten (CRAC-units) met dual-fluid principe. Om de redundantie op de installatie te garanderen werd er gekozen om de nieuwe installatie te kunnen laten werken op het bestaand koelcircuit op ijswater en tevens dezelfde klimaatkasten uit te voeren met een totaal gescheiden DX (directe expansie) koelcircuit.

Alsook werd de infrastructuur volledig aangepakt om de luchtdichtheid van de ruimte te kunnen garanderen, waaronder aanpassingen aan de verhoogde vloer en een volledig nieuw luchtdicht vals plafond. De elektrische voeding werd volledig herzien en ook redundant opgesteld met een voorziening van een noodvoeding.

De grote uitdaging bij dit project was vooral dat het een life datacenter was en we ten alle tijden de continue werking van de servers moesten garanderen. Dit zowel voor de aanpassing van de koelinstallatie als de aanpassing van de infrastructuur.

Verder werden er enkele bureau’s voorzien van koeling en verwarming op basis van een VRF-installatie en een volledige luchtbehandeling met warmterecuperatie.

Vond je dit artikel interessant?
Deel het!

Air Systems
Koeltechniek

Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
Contacteer ons
UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Privacy policyCookie Policy
envelope-oclock-omap-markerphoneshare-alt linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram