Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte

Koeltechnisch Project Maritiem Bureau Zeebrugge

24 oktober 2014 - Airsystems.be -

Voor deze klant werd een koelinstallatie geplaatst voor het koelen van een datacenter op basis van in-row koelers op directe expansie. Hier werd de hot-corridor toegepast om een zo hoog mogelijk rendement uit de koelinstallatie te halen.

Hot Corridor is een concept waarbij er een ‘warme gang’ gecreëerd wordt zodat de afgegeven warmte direct opgevangen wordt en afgevoerd wordt naar de inrow koelers. Hierdoor kan er gewerkt worden op hogere temperatuur.

De nieuwe opgestelde IT-apparatuur is hier zonder problemen op voorzien. Door op hogere temperaturen te werken zal de installatie minder lang moeten koelen, wat rechtstreeks resulteert in een lager elektrisch verbruik. In sommige gevallen kunnen ook inrack opgestelde UPS-toestellen hun warmte rechtstreeks afgeven in de ‘Hot-corridor’ waardoor we op deze toestellen tevens een langere levensduur kunnen garanderen.

Voor dergelijke installaties is het belangrijk om vanuit concept goed te bepalen wat de uiteindelijke load zal zijn van de gehele IT-apparatuur aangezien we met deze installaties eerder de limieten gaan opzoeken wat temperatuur en correcte luchtverdeling betreft.

Vond je dit artikel interessant?
Deel het!

Air Systems
Koeltechniek

Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
Contacteer ons
UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Privacy policyCookie Policy
envelope-oclock-omap-markerphoneshare-alt linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram