Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte

Realisatie Nieuw Koeltechniek Project Aquafin

16 januari 2015 - Airsystems.be -

Bij Aquafin heeft Air Systems Koeltechniek een raamcontract gescoord voor alle werkstations van Aquafin. Dit raamcontract bestaat erin om alle werkstations te voorzien met ventilatie uitgerust met warmterecuperatie.
Met een luchtgroep op basis van warmterecuperatie kunnen we werken met een warmtewiel of een kruisstroom-warmtewisselaar.

De bedoeling is dat de op temperatuur gebrachte binnenlucht wordt afgezogen om een bepaald ventilatievoud in de desbetreffende werkstations te garanderen. Deze afgezogen binnenlucht passeert de kruisstroom-warmtewisselaar en zorgt ervoor dat de verse buitenlucht wordt opgewarmd of afgekoeld (afhankelijk van het seizoen) door de warmte uitwisseling via deze kruisstroom.

De luchtstromen komen niet fysisch in contact met mekaar om vervuiling (kortsluiting) van de luchtstromingen te voorkomen. We gaan met de contacttemperaturen van de twee luchtstromen op de wisselaar de twee temperaturen van binnen- en buitencondities uitwisselen. Met sommige systemen kunnen we zelfs tot een rendement gaan van 95%.

Vond je dit artikel interessant?
Deel het!

Air Systems
Koeltechniek

Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
Contacteer ons
UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Privacy policyCookie Policy
envelope-oclock-omap-markerphoneshare-alt linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram