Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte

Koelen en verwarmen bij de Handelsbeurs te Antwerpen

26 mei 2021 - Airsystems.be - , ,

In de Handelsbeurs te Antwerpen werd een VRF of Variable Refrigerant Flow-systeem geplaatst om hotelkamers te koelen en te verwarmen op een ecologische manier. We kozen voor dit klimaatsysteem omdat gemakkelijk meerdere ruimtes verwarmd of gekoeld kunnen worden. Bovendien is het aantal binnenunits bijna ongelimiteerd, ideaal dus voor een groot gebouw.

Een VRF systeem werkt energiezuinig. Het haalt namelijk 75% van de energie uit de buitenlucht en 25% uit elektriciteit, net als een traditionele airco. Er wordt dus géén gebruik gemaakt van gas of andere energiebronnen. Naast deze voordelen is het dankzij een VRF systeem ook mogelijk om tegelijkertijd de ene ruimte te koelen en een andere te verwarmen.

Deze installatie werd geplaatst in combinatie met een luchtgroep. Deze luchtgroep voert de vuile binnenlucht af, zuivert de buitenlucht en brengt nieuwe zuurstof in het gebouw. Net als het VRF Systeem is ook de luchtgroep volledig op maat gemaakt.

Het hele systeem kan centraal gemonitord en bijgestuurd worden.

 

VRF unit met omkasting

Vond je dit artikel interessant?
Deel het!

Air Systems
Koeltechniek

Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
Contacteer ons
UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Privacy policyCookie Policy
envelope-oclock-omap-markerphoneshare-alt linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram