Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte

Wat is inrowkoeling en hoe werkt het?

14 december 2022 - Airsystems.be -

Inrowkoeling is een type koeling dat vaak gebruikt wordt in datacenters. De term inrow verwijst naar de koelunit die "in de rij" tussen de serverkasten wordt geplaatst. Deze kunnen werken met directe expansie (DX) of op ijswater. De installatie kan voorzien worden met freecooling om zo veel mogelijk de koelcapaciteit van de buitenlucht te gebruiken en het stroomverbruik tot het minimum te herleiden. Elke inrowoplossing is een puzzel die we op maat van de klant moeten leggen. We zoeken naar een optimale koeling voor een zo laag mogelijk stroomverbruik. Bovendien is het zeer belangrijk om hotspots in de serverruimte te vermijden.

Gangpaden

Inrow installaties werken met warme of koude gangpaden. De inrow koeling trekt warme afvoerlucht uit een warme gang, koelt deze af en verspreidt de lucht naar de koude gang. Dit zorgt ervoor dat de inkomende luchttemperatuur stabiel is waardoor de efficiëntie wordt verhoogd. In sommige situaties wordt er net andersom gewerkt.

Onderhoud

Datacenters zijn complexe omgevingen. Hier kunnen verschillende omstandigheden er voor zorgen dat de koeling na verloop van tijd minder efficiënt verloopt. Daarom is tijdig onderhoud essentieel om de energiekosten te drukken.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over inrowkoeling? Neem contact met ons via dit formulier of via telefoon op 03 488 44 06 en we helpen je graag verder voor een oplossing op maat.

 

Vond je dit artikel interessant?
Deel het!

Air Systems
Koeltechniek

Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
Contacteer ons
UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Privacy policyCookie Policy
envelope-oclock-omap-markerphoneshare-alt linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram