Onze certificaten

UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte

De voordelen van een airco in huis

15 maart 2021 - Airsystems.be -

Met de zomer in zicht denken heel wat mensen opnieuw na over de installatie van een airco. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een airco-toestel?

Een optimale temperatuur in huis

Een airco zorgt voor de optimale temperatuur, het hele jaar door. Naast koelen kunnen vele toestellen immers ook verwarmen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een slaapkamer in de winter wil opwarmen. Verwarmen met lucht gaat bovendien heel snel.

Gezondheid

Mensen die gevoelig zijn aan grote temperatuurschommelingen - bijvoorbeeld om gezondheidsredenen - hebben baat bij airconditioning. Er zijn ook toestellen die de lucht ontvochtigen en zuiveren. Dit is dan weer een voordeel voor mensen met allergie of astma.

Energieverbruik

Airco's verbruiken veel energie, dat is de algemene opvatting. Nochtans klopt dat niet volledig. Nieuwe airco's zijn energiezuinig en hebben een veel hoger rendement dan bijvoorbeeld een condensatieketel. Het is wel zo dat de prijzen voor elektriciteit momenteel hoger liggen dan die voor gas. Maar fossiele brandstoffen zoals gas zullen in de toekomst enkel duurder worden. Want elektriciteit kan op een groene hernieuwbare manier worden opgewekt. Een airco is dus helemaal ideaal voor eigenaars van zonnepanelen. Bovendien hoef je natuurlijk niet in elke ruimte airco te voorzien.

Interesse of vragen over airco bij jou thuis of op kantoor?
Neem contact op via info@airsystems.be of het contactformulier.
Je kan natuurlijk ook steeds bellen naar +32 (0) 3 488 44 06

Vond je dit artikel interessant?
Deel het!

Air Systems
Koeltechniek

Air Systems is dé HVAC referentie volgens duizenden 100% tevreden klanten. Vraag gratis advies over ventilatie, industriële koeling, serverkoeling, airco & warmtepomp installaties.
Contacteer ons
UBF ACAKoeltechnisch bedrijf - Certified - Vinçotte
Privacy policyCookie Policy
envelope-oclock-omap-markerphoneshare-alt linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram